Top
GP Digital / Nyheter  / Pandemi: Et nytt trusselbilde for datasikkerhet

Pandemi: Et nytt trusselbilde for datasikkerhet

Ifølge norsk senter for informasjonssikring er det høyst sannsynlig at cyberkriminelle (hackere) vil utnytte situasjonen vi nå er inne i.
I sin jakt på ofre, spiller cyberkriminelle ofte på våre følelser; For øyeblikket handler dette om frykten for koronaviruset.

Økt bruk av hjemmekontor i kombinasjon med økt press fra kriminelle, gjør at vi enklere begår feil og lar oss utnytte i vår IKT-hverdag.

Vi i GP Digital har stort fokus på våre kunders IKT-sikkerhet og ønsker nå ekstra fokus på to mekanismer som stopper flesteparten av angrepene mot deg som «vanlig» IKT-bruker.

2 ting som stopper cyberangrep

1. Utvidet e-postfiltrering

De fleste hackere og cyberkriminelle finner veien inn til deg gjennom e-post. Flesteparten av truslene dukker opp direkte i innboksen din. Mange ondsinnede e-poster kan stoppes ved hjelp av et godt e-postfilter.

I tillegg til å stoppe trusler som nettfiske, spam og ondsinnet programvare, bør et godt e-postfilter sjekke og teste vedlegg og lenker som blir sendt til dine brukere.

Trenger du hjelp til å sette opp et e-postfilter? Kontakt oss, så hjelper vi deg!

2. Multifaktorautentisering

Du har kanskje hørt om forkortelser som MFA og 2FA, eller ord som to-faktor eller multifaktorautentisering? Mest sannsynlig bruker du allerede dette gjennom BankID for tilgang til nettbank, eller for tilgang til statlige tjenester.

Grunnen til at du trenger en andre faktor ved pålogging til viktige tjenester er at brukernavn og passord, som har vært den prefererte påloggingsmetoden til våre tjenester, ikke lenger er godt nok.

Skulle du være uheldig og gi fra deg sitt brukernavn og passord til personer med onde hensikter, eller dersom noen skulle klare å gjette passordet ditt, bør du ha en ekstra kontrollfaktor som bekrefter hvem det faktisk er som forsøker å logge seg på. Har du dette på plass, vil du kunne stoppe opp mot 99 prosent av alle uærlige forsøk på å skaffe seg tilgang til kontoen din.

Hva kan GP Dataservice bidra med?

Som IT-partner og leverandør av IT-løsninger ønsker vi å bidra til at du er trygg. Vi kan komme med forslag på løsninger og tips både når det gjelder multifaktorautentisering og e-postfiltrering.

Som Office 365-kunde finnes dette godt integrert i tjenestene, enten som en konfigurasjon i din allerede eksisterende lisenspakke eller som et tillegg til det du allerede har.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.