Top
GP Digital / Nyheter  / Datafix UB – best på sosiale medier og samarbeid med næringslivet

Datafix UB – best på sosiale medier og samarbeid med næringslivet

Med sin egen ungdomsbedrift Datafix UB har seks ungdommer fra Halden videregående skole hentet hjem pris både for beste samarbeid med næringslivet og beste stemning på sosiale medier. Hele veien har Henrik Falch fra GP Digital vært med som mentor og sparringpartner for ungdommene.

Med utgangspunkt i faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling startet seks ungdommer ved Halden videregående skole Datafix UB høsten 2020. Idéen bak var å hjelpe privatkunder med IT- og dataproblemer. Mange kunder opplever at de ikke får tilstrekkelig hjelp hos forhandleren, og ungdommene mener det er fordi problemet oppstår hjemme i tilknytningen mellom pc og annet utstyr. Får du ikke får skriveren til å fungere, hjelper det ikke alltid å ta pc’en med til forhandleren. Da må problemet løses hjemme i interaksjonen mellom pc, nettverk og printer. I tillegg er det viktig å forklare kunden hvorfor feilen oppstår slik at man er stand til løse problemet selv senere.

– Utgangspunktet for Datafix UB var å utvikle datainteressen vår til konkrete tjenester som dekket et behov i markedet. Vi startet med å gjøre en markedsundersøkelse for å sjekke om det virkelig var behov for datahjelp hjemme hos folk. Undersøkelsen viste at mange, og spesielt eldre, har dataproblemer som de ikke får løst der de kjøpte pc’en.

Det forteller Øyvind Roberg, Eirik Engen, Mathias René Juelsen-Jacobsen, Jacob Høst og Philip Sælid når vi møter dem en varm junidag for å snakke om gründerprosjektet. Amiar Bahli deltok også i prosjektet, men var ikke til stede på intervjuet.

– Så var spørsmålet hvordan vi kunne løse problemet best mulig for kunden, hvordan prise tjenestene våre riktig og ikke minst hvordan markedsføre oss. Vi deltok derfor i Propelljakten, arrangert av Ungt entreprenørskap Østfold, hvor ungdomsbedrifter kan konkurrere om midler til driften. Her var Henrik Falch med som dommer, og han ble med oss videre som mentor og sparringpartner, forteller ungdommene.
Øyvind, Jacob, Eirik, Philip og Mathias sammen med mentor og sparringpartner Henrik.

Gründerne har møtt sin mentor annenhver uke de siste halvåret og fått råd blant annet om produktutvikling og prissetting:

– Vi ble fort klar over at det er dumt å underselge seg. Vi har også snakket mye om kundebehandling og relasjonsbygging. Det har vært veldig nyttig å få tilbakemelding på det vi har gjort, og få sjekket om vi er på rett vei. Det aller beste i prosjektet har vært nok vært samarbeidet med Henrik og den erfaringen vi tar med oss videre, sier gutta.

Gjennom organisasjonen Ung entreprenørskap deltok Datafix UB i en fylkeskåring sammen med andre ungdomsbedrifter i Viken og hentet hjem pris for beste samarbeid med næringslivet. Her var det nettopp kontakten med Henrik og GP Digital som bidro til seieren. Som vinner av fylkesmesterskapet gikk de videre til NM hvor de vant en konkurranse i regi av Ungt entreprenørskap som handlet om å skape best stemning på sosiale medier under NM.

– For meg har det vært veldig gøy å være en del av prosjektet. Min rolle har vært å veilede og komme med forslag – rett og slett være en sparringpartner for ungdommene. Dette er dyktige og engasjerte gutter som har fulgt opp på en god måte, sier Henrik Falch fra GP Digital.
– I GP Digital vil vi alltid prioritere denne typen prosjekter. Selvfølgelig gir det muligheter for ungdommene, men det gir også muligheter for oss som selskap til å holde kontakt omgivelsene rundt oss og bygge reaksjoner for tiden fremover, slår Henrik fast.
Gründerne bak Datafix UB på vei til GP Huset og siste møte med mentor. Fra venstre Philip Sælid, Eirik Engen, Jacob Høst, Øyvind Roberg, Mathias René Juelsen-Jacobsen. Amiar Bahli var ikke til stede da bildet ble tatt.

Alt har en ende, og det har også Datafix UB. Nå er tre år på Halden videregående skole over, ungdomsbedriften i ferd med å bli avviklet og ungdommene skal videre i livet. For noen av dem har arbeidet med IT gitt mersmak og planer for videre IT-studier er allerede på plass. Uansett har Datafix UB gitt ungdommene praktisk erfaring i å drive virksomhet, noe som uten tvil kommer godt med på veien videre

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.